fbpx
Політика

Бойовики планують затопити північ Сирії

Як повідомив представник Національного координаційного комітету, поміркованого крила опозиції, Монзер Хадам, за наявними в їх розпорядженні даними, екстремісти мають намір найближчим часом підірвати дві найбільші в країні греблі, що може призвести до катастрофи. 

За його словами, такі плани розробляють бойовики терористичних угруповань "Фронт ан-Нусра" і "Ісламської держави Іраку і Леванту", які тісно пов’язані з "Аль -Каїдою". Планується здійснити диверсійні акти на греблях "Ес – Саура" і "Ель- Баас", розташованих на річці Євфрат у провінції Ракка на півночі Сирії. 

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

"Ми отримали інформацію про те, що бойовики готуються підірвати греблі одночасно з наступом на позиції сирійської армії в Алеппо, до якого вони зараз також ведуть підготовку» – повідомив Хадам. Він також зазначив, що ця інформація потребує перевірки, але якщо вона виявиться правдивою, і бойовикам вдасться виконати задумане, то "відбудеться катастрофа таких масштабів, яких світ ще не бачив".

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Гребля "Ес – Саура" є найбільшою в Сирії, її висота становить 60 метрів, а довжина – 4,5 кілометри. Гребля була побудована на початку 70-х років минулого століття за допомогою СРСР і призначена для вироблення електроенергії та зрошення полів. 

За матеріалами: РИА Новости 

Читайте також: