fbpx
Політика

Азаров: Ніякі українсько-російські торговельні війни в принципі неможливі

Прем’єр-міністр України Микола Азаров упевнений, що ніякі торговельні війни між Україною і Росією в принципі неможливі. Навіть емоційні висловлювання деяких російських політиків не підтверджені жодними діями. І здоровий глузд підказує: держави і далі будуть працювати разом. Про це він заявив в ефірі програми «Шустер Live» на телеканалі «Інтер».

«Ми вважаємо, що це емоційні висловлювання, вони не підтверджені практичними діями. А що таке практичні дії – це призупинення конкретних угод із взаємної торгівлі, поки що жодне з них не припинено, і ми розраховуємо, що цього не буде», – зазначив глава українського уряду.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

У той же час він запевнив громадськість, що українська влада постійно нагадує російським партнерам, що утиски національного суверенітету України ні до чого хорошого в результаті не призведуть, а тільки віддалять сусідні держави одну від одної.

Також Микола Азаров знову підкреслив, що підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом жодним чином не перешкоджатиме співпраці України з Митним союзом.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

«Є, до речі, офіційна заява Європейської комісії в особі генерального департаменту з торгівлі, яка говорить про те, що ніщо в цій угоді з ЄС не перешкоджає нашим планам співпраці з Митним союзом», – зазначив глава уряду.

Читайте також: