fbpx
Наука

NASA представила подробиці місії з захоплення астероїда

Астрономи NASA, що залучені до конференції AIAA SPACE – 2013, яка проходить в ці дні в Сан -Дієго, заявили, що намітили декілька астероїдів, серед яких будуть шукати найбільш підходящий для захоплення і буксирування до Землі. Про те, який саме астроїд буде першим підданий масштабному експерименту, вчені повідомлять після детального вивчення об’єктів.

Раніше американські астрономи повідомляли, що розглядають варіант транспортування до Землі одного з 14 астероїдів. На нинішній конференції Пол Чодас (старший науковий співробітник програми з вивчення навколоземних об’єктів NASA) заявив про те, що сьогоднішній день відібрано три астероїда, серед яких належить зробити остаточний вибір.

Відбір поки проводився тільки по орбітальних параметрах. Наступного року будуть здійснені додаткові дослідження, контрольна перевірка запланована на 2016 рік. Астероїд планується захопити за допомогою спеціального «стакана» в автоматичному режимі.

Для доставки астероїда на Землю з американського бюджету вже виділено сто мільйонів доларів. Всього ж на здійснення операції буде потрібно не менше двох мільярдів доларів.

NASA представила подробиці місії з захоплення астероїда (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: