fbpx
Футбол

Сергій Палкін: питання виступу Тайсона за збірну України в юрисдикції ФІФА

Про можливу натуралізацію бразильського півзахисника донецького «Шахтаря» Тайсона заговорили кілька днів тому, а свої думки з цього питання вже встигли висловити відомі в Україні футбольні фахівці. Однак, питання натуралізації футболіста, а також можливості його виступів за національну збірну, не таке просте, як здається на перший погляд.

Напевно, всім зрозуміло, що потрапити Тайсону до збірної Бразилії складніше, ніж в українську команду, а саме можливість виступати за збірну України і шанси зіграти на чемпіонаті світу, називалися в якості аргументу зміни Тайсоном громадянства. У ФІФА існують правила, що регламентують процес натуралізації футболістів, а тому, крім рішення українських державних органів, у питанні Тайсона важливе і рішення ФІФА.

Про це говорить і генеральний директор донецького «Шахтаря» Сергій Палкін, слова якого сьогодні наводять ЗМІ. «У цьому питанні дві складових: отримання громадянства України, згідно з українським законодавством і можливість виступати за національну збірну України на підставі регламентів ФІФА та УЄФА, а також Статуту ФІФА», – зазначає Сергій Палкін. Гендир «Шахтаря» не виключає, що прийняття громадянства України Тайсоном може пройти за спрощеною процедурою, як це було у випадку з Марко Девічем і Едмаром. А от з ФІФА, як підкреслив Сергій Палкін, все складніше. «Правило ФІФА «Право на участь у змаганнях» встановлює чіткі критерії, які спрямовані на протидію масовій натуралізації футболістів», – заявляє Сергій Палкін і підкреслює, що в ситуації Тайсона «є свої «за» і «проти». У будь-якому випадку рішення цього питання в юрисдикції ФІФА».

Нагадаємо, що раніше про бажання отримати українське громадянство заявляв нападник донецького « Шахтаря» Луїс Адріано та форвард дніпропетровського «Дніпра» Матеус.

За матеріалами: sport.ua Фото: ФК « Шахтар»

Читайте також: