fbpx
Політика

Розмір пенсії росіян будуть визначати спеціальні бали

Як розповіла віце-прем’єр РФ Ольга Голодець, в уряді затвердили формулу, за якою буде розраховуватися пенсія російських громадян. За її словами, зрівнялівка пішла в минуле і тепер чим більший стаж, тим вищою буде пенсія, яка складатиметься з двох частин – страхової та накопичувальної, плюс фіксована виплата.

"У формулі є новація – вона стимулює тих людей, які продовжують працювати за межами пенсійного віку. Пенсія людей, які відкладають вихід на пенсію, за умови п’ятирічного відкладення виростає майже на 50 відсотків. Це дуже значимо", – розповіла Ольга Голодець.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

З’явився також, за словами віце -прем’єра, ще один ключовий момент при нарахуванні пенсії – бали, і чим довше людина працює і чим вища її зарплата, тим більше балів вона набирає.

"Кожна людина має бути абсолютно впевнена, що від нової реформи ніхто не програє, але у виграші буде близько 75 відсотків. Всі права зберігаються в повному обсязі. Всі пільги, всі привілеї будуть продовжені, вони будуть забезпечені кожному пенсіонеру, індексація буде продовжуватися", – додала Ольга Голодець. Вже зараз свою майбутню пенсію можна розрахувати на сайті Пенсійного фонду.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Розмір пенсії росіян будуть визначати спеціальні бали (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: