fbpx
Міжнародна економіка

Найближчим часом поштова служба Британії буде продана

У найближчі дні у Великобританії на Лондонській фондовій біржі буде продана Королівська пошта. Згідно з інформацією агентства Reuters, а також видання Telegraph, британська влада поки не вирішила, яким буде пакет акцій, який буде проданий в рамках розміщення, передбачається, що він може скласти 2-3 млрд фунтів стерлінгів.

Вже відомо, що 10% акцій компанії розподілять між співробітниками Королівської пошти (Royal Mail), штат яких налічує 150 тис. осіб. Королівська пошта була утворена майже 500 років тому указом короля Генріха VII. А тепер влада хоче продати Королівську пошту, щоб залучити кошти для її модернізації.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

Проти такої пропозиції виступають профспілки, в які входять працівники відомства. Вони побоюються звільнень і скорочення зарплат, після того як Королівська пошта перейде з державного відомства у приватні руки. Так, у червні цього року, практично, весь штат Royal Mail, більше 90 %, проголосували проти продажу компанії.

Читайте також:  Орбан зробив нову скандальну заяву про гроші для України, поскаржився на бідність і лякав угорців війною

Наголошується, що дана спроба приватизації Королівської пошти стала четвертою за останні двадцять років, три попередні закінчилися невдачею: влада сама скасовувала продаж відомства, побоюючись негативної реакції британців.

За матеріалами: ИТАР – ТАСС

Читайте також: