fbpx
Суспільство

Президент Білорусії Лукашенко став лауреатом Шнобелівської премії

У Гарвардському університеті напередодні, 12 вересня, проходила церемонія вручення Антинобелівської премії (Ig Nobel prize), яка, за традицією, присуджується за найбільш сумнівні досягнення в науці та інших сферах життя, і « які спочатку викликають сміх, а потім змушують задуматися».

Цього разу нагороди присуджувалися в 10 категоріях і лауреатом Антинобелівської премії світу 2013 року став президент Білорусії Олександр Лукашенко. За словами організаторів, нагорода білоруському президентові була видана за заборону публічних оплесків, накладена після серії антиурядових виступів у 2011 році. Як відомо, тоді учасники протестних акцій мовчки аплодували. Окремо відзначено випадок, коли за порушення цієї заборони мінський суд засудив до штрафу одноруку людину.

Читайте також:  Розшук. В місті Кагарлик пропав хлопчик

У категорії «Археологія» шнобелівську премію отримала група північноамериканських вчених, які досліджували дію травної системи людини на кістки проковтнутої нею землерийки, а в категорії «Психологія» нагороджені дослідники, які з’ясували, що п’яні люди вважають себе більш привабливими.

Лауреатами премії також стали вчені з Великобританії, Нідерландів та Канади, що займалися дослідженнями поведінки лежачої корови.

Читайте також:  У Німеччині зарізали двох українців, підозрюваний – громадянин росії

Антинобелівська премія, яку в Росії називають Шнобелівською, вручається з 1991 року. Її засновником став редактор гумористичного журналу The Annals of Improbable Research («Аннали неймовірних досліджень») Марк Абрахамс.

Президент Білорусії Лукашенко став лауреатом Шнобелівської премії (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: