fbpx
Право

Напад на журналістів 18 травня в Києві. Суд у справі Ярошенка перенесений на 20 вересня

  Шевченківський районний суд Києва переніс слухання справи за обвинуваченням Андрія Ярошенка в хуліганстві і перешкоджанню журналістській діяльності 18 травня у Києві на 20 вересня.

"Відкласти судове засідання на 10:00", – сказала на засіданні в четвер головуюча суддя.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс- Україна", таке рішення було прийнято судом у зв’язку з тим, що у А. Ярошенка станом на п’ятницю немає адвоката.

Зокрема, у обвинуваченого залишився той же адвокат, що був у нього під час судового процесу разом з ще трьома підсудними (Вадимом Тітушком, Сергієм Приходьком і Михайлом Пшуком), однак після підписання останніми мирової угоди з журналістами, А. Ярошенко відмовився від свого адвоката.

Захист потерпілих наполягатиме на залученні державного адвоката для А. Ярошенка у разі, якщо він до наступного засідання не знайде його собі сам.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

"У разі, якщо на наступному засіданні суду не буде у обвинуваченого адвоката, то ми будемо клопотати про призначення державного адвоката", – сказав адвокат журналістів Ігор Фомін після засідання суду в п’ятницю.

Між тим постраждала журналістка Ольга Сніцарчук висловила думку, що судове засідання затягується. Вона зазначила, що наступне засідання призначено на 20 вересня, в день, коли заплановано проведення пленарного засідання Верховної Ради України, де вона повинна знаходитися за службовими обов’язками.

Постраждалий фотокореспондент Владислав Содель також вважає, що судовий розгляд у справі триває досить довго. "За останні 4 тижні ми 4 рази були в Шевченківському районному суді", – зазначив він.

О. Ярошенко до наступного засідання суду 20 вересня пообіцяв знайти собі адвоката. "Я знайду собі адвоката, який буде незалежним і на якого не будуть чинити тиск", – сказав він.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Громадський захисник обвинуваченого Станіслав Батрін висловив думку, що "у Андрія Ярошенка не було мотивів заважати журналістській діяльності і у нього не було хуліганських мотивів".

Захисник зазначив, що О. Ярошенко сподівається на справедливий суд, який з’ясує всі обставини події 18 травня в Києві.

Як повідомлялося, 18 травня вдень на вул.Великій Житомирській у Києві виник конфлікт між представниками опозиції і групою невідомих молодих людей спортивної статури, який згодом переріс у бійку. Молоді чоловіки почали кидатися пляшками з водою і камінням. У результаті кілька людей отримали тілесні ушкодження.

Джерело: Інтерфакс – Україна  

Читайте також: