fbpx
Новини світу

Молдова має намір вирішувати винну суперечку з РФ через Міжнародний арбітражний суд

 У Молдові незадоволені тим, що Росія наклала заборону на постачання їхньої алкогольної продукції. При цьому молдавські вчені вважають, що причину повинні встановити незалежні експерти з країн Європейського союзу та СНД. У тому випадку, якщо Росія не піде назустріч у цьому питанні, Молдова займеться вирішенням цього питання через Міжнародний арбітражний суд.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

Відповідну заяву було поширено президентом Академії наук Молдови Георге Дука та координатором відділу сільськогосподарських наук Борисом Геіне.

При цьому в повідомленні також наголошується, що Молдова неодноразово зверталася до своїх російських партнерів, зокрема до Росспоживнагляду, закликаючи їх діяти відповідно до принципів Всесвітньої організації торгівлі, членом якої Росія є.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Нагадаємо, що російські експерти повідомили про те, що в молдавській продукції були виявлені деякі хімічні речовини, внаслідок чого і було накладено заборону на її ввезення на територію Росії.

За матеріалами: ukrinform.ua

Читайте також: