fbpx
Новини світу

“Зелені” висунули Ходорковського на отримання премії Сахарова

 Фракція Європарламенту «Зелені – Європейський вільний альянс» висунула на здобуття премії Сахарова колишнього голову "ЮКОСа" Михайла Ходорковського. Представник фракції Вернер Шульц заявив, що Ходорковський є «найвидатнішим політичним в’язнем у Росії і поборником демократичних реформ», і він буде «гідним наступником Сахарова – совісті Росії».

 Офіційно імена номінантів на отримання премії Сахарова будуть оголошені 16 вересня. Потім лідери фракцій Європарламенту складуть шорт-лист, і вже з цього списку буде обраний лауреат. Урочиста церемонія вручення премії Сахарова відбудеться в грудні 2013 року на пленарній сесії Європарламенту, яка відбудеться в Страсбурзі (Франція).

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 Нагадаємо, минулого року в шорт-лист премії Сахарова потрапили учасниці групи Pussy Riot, які вчинили панк-молебень у московському храмі Христа Спасителя. Правда, лауреатами дівчата так і не стали, премія Сахарова-2012 була вручена Джафару Панагі-кінорежисеру та сценаристу, одному з найвідоміших представників «нової хвилі» іранського кінематографа.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: