fbpx
Економіка

До уваги користувачів РРО: щомісячні паперові звіти – у минулому

 Суб’єкти господарювання, які подають до органів Міндоходов електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків, не подаватимуть Звіту про використання РРО та книг обліку розрахункових операцій за формою № ЗВР -1.

 Щодня від платників податків Голосіївського району надходить значна кількість питань щодо порядку подання звітності в період переходу на електронну звітність, тому фахівці податкової дають роз’яснення.

 Після проведення персоналізації, припиняється подача паперової звітності та контрольно – звітна інформація передається тільки в електронному вигляді в Системи зберігання та збору даних РРО.

 За місяць, в якому вироблено підключення до Системи (персоналізація) підприємство терміном до 15 числа наступного місяця подає звіт ЗВР -1 із зазначенням обсягів розрахункових операцій за період звітного місяця до початку електронного звіту.

 Наприклад, якщо суб’єктом господарювання персоналізоване РРО 25 вересня, він до 15 жовтня подає звіт ЗВР -1, в якому вказує обсяги розрахункових операцій, проведених до 25 вересня. Надалі подання звітності за формою ЗВР -1 суб’єктом господарювання припиняється.

 Нагадаємо, що з нового року всім користувачам касових апаратів необхідно перейти на електронну звітність Міністерства доходів і зборів України шляхом зміни старого касового апарата на сучасніший, або переобладнати існуючий спеціальним модемом.

 Часу залишилося не так вже й багато. Саме тому, шановні платники податків, на початку 2014 року ви повинні перейти на зручніший рівень обслуговування.

 За матеріалами: ДПІ Голосіївського району Києва

Читайте також: