fbpx
Новини світу

«Аль-Каїда» закликає до терактів у США

Лідер терористичного угрупування «Аль -Каїда» Айман аз-Завахірі закликав усіх бойовиків здійснювати невеликі атаки на території Сполучених Штатів. Метою таких ударів є «виснаження американської економіки». Айман аз-Завахірі додав, що в кінцевому підсумку дуже сподівається на великомасштабний удар по США. Про це в п’ятницю, 13 вересня, повідомили зарубіжні ЗМІ, посилаючись на моніторингову групу SITE .

Відзначимо, що аудіозвернення лідера «Аль- Каїди» було викладено в Інтернет через день після 12-ї річниці трагічних подій 11 вересня. У своїй заяві Айман аз- Завахірі повідомив, що напади, які будуть здійснені «одним братом чи кількома братами» – зможуть послабити економіку США. Зокрема, до «ослаблення економіки» приведуть великі витрати влади на безпеку.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

Крім того, раніше іноземні служби по боротьбі з тероризмом вже неодноразово попереджали, що радикально налаштовані «бойовики – одинаки», які не мають прямого контакту з «Аль – Каїдою» , представляють собою набагато більшу угорозу, ніж ті бойовики, які беруть участь у масштабних операціях. Прикладом такої масштабної операції, є знищення терористами 2- х хмарочосів у Нью – Йорку і атака на Пентагон 11 вересня 2011 року.

«Ми повинні виснажити США економічно, провокуючи їх на величезні витрати на безпеку, тому що зараз слабке місце Америки – це її економіка, яка вже серйозно похитнулася через охоронні і військові витрати», – стверджує аз- Завахірі.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Він додав, що підтримувати Штати «в такому стані напруженості і очікувань достатньо всього лише кількома відчайдушними атаками тут і там».

«Оскільки ми перемогли США в бандитських розборках в Ємені, Сомалі, Афганістані та Іраку, то ми повинні продовжувати війну на їх же власній землі», – підсумував лідер «Аль- Каїди».

За матеріалами: ru.reuters.com

Читайте також: