fbpx
Інновації

Євросоюз відмовиться від роумінгу?

У Європейській комісії прийняли план реформ телекомунікаційного сектора Євросоюзу. Про це повідомляють закордонні ЗМІ.

Президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу впевнений, що вже в найближчому майбутньому ринок зв’язку в Європі стане єдиним для всіх абонентів з Євросоюзу.

«Наші пропозиції повинні знизити ціни на ринку зв’язку і надати споживачам нові можливості. Хіба не парадоксально, що зараз у Євросоюзу є єдиний ринок для різних товарів, однак коли справа стосується якихось цифрових товарів, то у ЄС ще збереглося 28 національних ринків», – підкреслив Жозе Мануель Баррозу.

Зокрема, головний пункт реформ Єврокомісії – це скасування націнок за роумінг на території Євросоюзу при вхідних викликах. Таке інноваційне рішення планується ввести з липня 2014 року. Повідомляється також, що телекомунікаційні компанії з ЄС повинні запропонувати своїм користувачам тарифи, які з 2014 року будуть діяти у всіх 28- ми країнах ЄС. В іншому випадку, компанії повинні надати своїм споживачам можливість користуватися за кордоном послугами мобільних операторів без зміни SIM -карт.

Крім того, в Єврокомісії мають намір створити єдиний регулюючий орган в телекомунікаційній сфері на заміну чинним зараз 28 -ми національним регуляторам. Зазначимо, що без такого запобіжного заходу домогтися «спільного ринку зв’язку» в ЄС буде проблематично. Єврокомісія також планує обмежити вартість вихідних дзвінків на позначці в 19 центів за хвилину.

Додамо, що в Євросоюзі також планують створити єдиний діапазон частот для мобільних мереж 4-го покоління. На думку чиновника, це дозволить легше надавати послуги швидкісного мобільного доступу в інтернет.

Вже найближчим часом цей проект надійде на обговорення в Європарламент.

За матеріалами: РБК -Україна

Читайте також: