fbpx
Новини світу

У Держдепі назвали «абсурдними» припущення про причетність США до використання хімічної зброї під Дамаском

У Сполучених Штатах прокоментували заяву про причетність цієї країни до застосування хімічної зброї в Сирії. Нагадаємо, президент Сирії Башар Асад в інтерв’ю телевізійному каналу «Росія-24» заявив наступне: «Погрози були засновані на провокації. Вона була влаштована із застосуванням хімічної зброї в передмісті Дамаска аль-Гуті. Провокацію цю реалізувало керівництво США».

Представник Держдепу Сполучених Штатів Марі Харф про можливу причетність США до застосування хімзброї повідомила: «Ми вважаємо абсурдними будь-які припущення, згідно з якими хімзброю в Сирії застосував не режим Башара Асада, а хтось інший».

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Також нагадаємо, що раніше президент Сирії Башар Асад заявив, що в опозиціонерів є хімічна зброя, яка була отримана з-за кордону. Також повідомлялося, що Сирія готова відмовитися від хімічної зброї, і таке рішення було прийнято не через тиск з боку Сполучених Штатів, а через позицію з цього питання Російської Федерації, що запропонувала передати наявну в Сирії хімічну зброю під контроль міжнародного співтовариства.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

За матеріалами: Інтерфакс – Україна 

Читайте також: