fbpx
Суспільство

Названий фільм-номінант від України на премію “Оскар”

Фільмом-номінантом на престижну премію «Оскар»  від України у номінації «Фільм іноземною мовою» стане картина «Параджанов» режисерів Сержа Аведікяна та Олени Фетісової.

Як повідомили журналістам в Українському оскарівському комітеті, у відборі також брали участь картини «Хайтарма» режисера Ахтема Сейтаблаєва і «Вічне повернення» Кіри Муратової. Повідомляється, що за стрічку «Параджанов» було віддано шість голосів членів комітету з десяти, за «Хайтарма» і «Вічне повернення» – по два голоси.

Читайте також:  РПЦ в Україні оголосило війну Румунській православній церкві

Фільм «Параджанов» – це дебютна повнометражна картина співрежисера Сержа Аведікяна (Франція) та Олени Фетісової (Україна), яка була знята в копродукції Франції, України, Вірменії та Грузії за підтримки ARTE FRANCE, Державного агентства України з питань кіно, Вірменського і Грузинського Національних кіноцентрів. Від України картину представляє кіностудія «Інтерфільм».

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

У США номінантів у 24- х категоріях оголосять 16 січня наступного року, а сама 86-а церемонія вручення премії «Оскар» за заслуги в галузі кінематографу пройде 2 березня 2014 року в Dolby Theatre в Лос – Анджелесі.

За матеріалами: korrespondent.net

Читайте також: