fbpx
Футбол

Сергій Палкін: «Шахтар» є найпопулярнішим клубом України

Нещодавно були оприлюднені результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС), результати якого показали, що 41,7 % вболівальників в Україні підтримують київське «Динамо», а за донецький «Шахтар» вболівають лише 23,3 %. Правдиві такі показники популярності клубів в українських уболівальників чи ні, – складно сказати. Свою думку з цього питання висловив генеральний директор донецького «Шахтаря» Сергій Палкін, заявивши, що саме «Шахтар» на сьогоднішній день в Україні є найпопулярнішим футбольним клубом.

У ЗМІ наводяться слова Сергія Палкіна, написані ним у соціальній мережі Facebook. Генеральний директор донецького «Шахтаря» відзначає, що методика проведення дослідження КМІС викликає багато питань. «1450 респондентів – це недостатня вибірка в масштабах всієї країни. Телефонне опитування абонентів стаціонарних телефонів – це механізм опитування середини вісімдесятих років минулого століття», – зазначив Сергій Палкін.

Таке дослідження, як вважає Сергій Палкін, «призводить до неякісних висновків, дискредитує КМІС, вводить в оману громадськість, маніпулює думкою». «Від безвиході проглядається чиєсь явне бажання зробити «Динамо» чемпіоном хоча б у соціальних опитуваннях», – зазначає гендиректор «Шахтаря» і додає, що футбольний клуб з Донецька протягом останніх п’яти років виграв одинадцять титулів.

Крім того, як підкреслив Сергій Палкін, донецький «Шахтар» «проводить незалежні дослідження з охопленням більше 9000 осіб в 25 областях країни методом індивідуального інтерв’ю, результати якого докорінно відрізняються від висновків КМІС».

Сергій Палкін висловив упевненість, що саме «Шахтар» на сьогодні є найпопулярнішим клубом України.

За матеріалами: isport.ua

Читайте також: