fbpx
Футбол

Тайсон у збірній України: думки фахівців

Вчора ми повідомляли про те, що бразильський півзахисник донецького «Шахтаря» Тайсон може отримати українське громадянство і, таким чином, футболіст перестане бути легіонером у своєму клубі і зможе виступати за збірну України з футболу. Нагадаємо, що в українській збірній вже виступають два натуралізованих футболісти: колишній серб Марко Девіч та екс – бразилець Едмар. Також раніше з’являлися розмови про можливе прийняття українського громадянства форвардом донецького «Шахтаря» Луісом Адріано.

Інформацію про те, що Тайсон незабаром може стати громадянином України підтвердив генеральний директор донецького «Шахтаря»  Сергій Палкін, заявивши наступне: «Якщо все буде нормально, думаю, через 2,5-3 місяці Тайсон стане українцем». Зазначимо, що Тайсон не грає за жодну з бразильських збірних, а тому ніяких проблем для виступів бразильця за українську збірну з боку футбольних інстанцій не буде.

Питання натуралізації футболістів неоднозначне. Цікаві думки щодо Тайсона висловили кілька людей, що мають пряме відношення до футболу. Так, відомий футбольний агент Аркадій Запорожану заявив, що українська збірна з Тайсоном і Едмаром у складі «отримає колосальну підтримку бразильців на мундіалі».

«Якби такі гравці , як Коноплянка та Ярмоленко, у нас народжувалися щодня, то в Тайсоні, може, і не було б потреби», – заявив Іван Гецко – футболіст, який є автором першого гола в історії збірної України з футболу. На думку Івана Гецка, бразилець Тайсон зможе посилити національну команду.

Але не всі фахівці підтримують натуралізацію футболістів. Наприклад, екс – футболіст київського «Динамо» Олег Лужний вважає, що «за збірну України повинні грати українці». Олег Лужний підкреслив, що українці грають у матчах за збірну серцем, а от для іноземців такі поєдинки можуть бути звичайними, як, наприклад, поєдинки Ліги чемпіонів або Ліги Європи.

За матеріалами: sport.ua

Читайте також: