fbpx
Право

Навальний подав до суду на підсумки виборів мера

Колишній кандидат у мери Москви Олексій Навальний, який посів на минулих виборах друге місце, подав скаргу до Московського міського суду і 951 заяву загальним обсягом 50 000 сторінок на районні столичні суди з вимогою переглянути підсумки виборів московського градоначальника.

Кореспондент радіо «Ехо Москви» Дар’я Пещікова опублікувала в у своєму Instagram фотографію коробок із заявами, а журналіст видання "Коммерсант FM" Олена Мартянова виклала знімок, на якому зображений сам Олексій Навальний, котрий підписує заяву до суду.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Опозиціонер відмовляється визнавати підсумки виборів, оскільки, за його словами, Сергій Собянін, який посів у першому турі перше місце, уникнув другого етапу голосування тільки лише завдяки адміністративному ресурсу. У заявах йдеться, що за Собяніна майже всі міські газети агітували абсолютно безкоштовно (як приклад наводиться видання «Вечірня Москва»), пенсіонерам роздавали продуктові набори, а соціальні працівники примушували голосуючих вдома зробити свій вибір на користь т.в.о. столичного градоначальника.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Навальний підготував майже 1000 заяв до суду (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: