fbpx
Політика

Сулеймана Керімова не видадуть Білорусі – Генеральна прокуратура Росії

  Генеральна прокуратура Росії не збирається видавати Білорусі підприємця Сулеймана Керімова, на екстрадиції якого наполягає Мінськ.

"Позиція Генпрокуратури Росії щодо видачі своїх громадян за кордон залишається незмінною. Відповідно з нашою Конституцією громадян РФ за кордон ми не видаємо", – заявив "Інтерфаксу" у четвер заступник генпрокурора РФ Олександр Звягінцев, відповідаючи на запитання про можливість видачі за запитом білоруської сторони С. Керімова.

На уточнююче питання, чи може змінитися позиція російської прокуратури у разі, якщо білоруські колеги представлять вагомі аргументи, один з керівників Генпрокуратури відповів: "Ні. Ніяких винятків, навіть для союзних держав, ми не робимо".

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

О. Звягінцев повідомив також, що підтримує контакт з білоруськими колегами з питання про розслідування справи С. Керімова.

"У мене відбулася телефонна розмова з представниками керівництва Генпрокуратури Білорусі, ще до початку роботи конференції Міжнародної асоціації прокурорів (проходить в Москві з 8 до 12 вересня – ІФ)", – сказав заступник генпрокурора.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

На цьому ж форумі в одному зі своїх виступів О. Звягінцев піднімав проблему видачі та різних її правових аспектів. Він зазначив, що Росія слідує в цьому питанні принципу "або видавай, або суди", що означає, що російська влада, не видаючи своїх громадян, тим не менш, готова залучити до відповідальності осіб, які вчинили злочини за кордоном.

Джерело: Інтерфакс – Україна  

Читайте також: