fbpx
Інновації

Китайці будуватимуть кільцеву дорогу навколо Києва?

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов поспілкувався з представниками компанії China Guangdong Provincial Changda Highway Engineering Co. Ltd. (Китай). Під час зустрічі обговорювалася можливість участі китайської сторони в інвестиційному проекті щодо створення кільцевої дороги навколо Києва.

Під час зустрічі Ігор Прасолов заявив, що, починаючи з 2011 рок , відносини між Китаєм і Україною вийшли на рівень «стратегічного партнерства». Зокрема, сьогодні Україна і Китай активно співпрацюють в сільському господарстві, енергетиці, а також транспортній інфраструктурі.

«Український уряд проводить реформи, які спрямовані на створення сприятливого клімату для ведення бізнесу в країні, а також для залучення інвестицій у великих масштабах. У зв’язку з цим, Україна дуже рада, що зараз китайські компанії проявляють активний інтерес до серйозних інфраструктурних проектів, що здійснюється в Україні», – додав міністр.

Представники китайської сторони заявили, що проект з будівництва кільцевої дороги дуже зацікавив їх. При цьому представники китайської компанії запевнили українських колег, що їх компанія має великий досвід з реалізації аналогічних проектів не тільки в КНР, але і в інших країнах. Зокрема, з моменту створення компанії в 1950- х роках, China Guangdong Provincial Changda Highway Engineering Co . Ltd. побудувала 4 тисячі кілометрів автодоріг, зокрема 800 кілометрів швидкісних доріг. На сьогоднішній день штат цієї компанії нараховує понад 50 тисяч осіб.

Крім різних проектів в Китаї, компанія зараз реалізує і ряд проектів з будівництва автодоріг, мостів і тунелів в інших країнах в Азії та в Африці.

Представники китайської сторони поінформували також, що компанія носить статус державної, а тому має деякі відмінності від приватних компаній – діяльність цієї компанії орієнтована на реалізацію політики китайської держави в тому чи іншому напрямку.  

За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: