fbpx
Футбол

РФПЛ. Власник «Краснодара» Сергій Галицький: Гершковичу я грошей не дам, хоч затавруйте мене

Нагадаємо, що в російській футбольній першості діє правило, згідно з яким клуб, який запросив до себе на роботу іноземного тренера, повинен заплатити податок у розмірі п’яти мільйонів рублів. Про доцільність чи неприйнятність такого правила можна говорити довго й багато, але в РФПЛ вже виникла цікава ситуація, пов’язана з відмовою власника ФК «Краснодар» Сергія Галицького платити податок у розмірі п’яти мільйонів рублів Об’єднанню вітчизняних тренерів на чолі з Михайлом Гершковичем.

Нагадаємо, що на пост наставника «Краснодара» був запрошений Олег Кононов, який відомий українським любителям футболу по роботі з львівськими «Карпатами» та клубом «Севастополь». Олег Кононов є громадянином Білорусі, і щоб уникнути сплати податку, фахівець був заявлений не "головним", а "старшим тренером". У ЗМІ повідомлялося, що на це відреагував Михайло Гершкович, заявивши, що очолювана ним організація домагатиметься внесення поправок до регламенту РФС.

А сьогодні з посиланням на Твіттер Сергія Галицького, засоби масової інформації наводять заяву власника ФК «Краснодар», що повідомив наступне: «Нам винесли зауваження за те, що ми не заплатили 5 млн за тренера, який народився в Росії, виріс в Росії, навчався в Росії і отримав ліцензію PRO в Росії». Сергій Галицький відзначає, що «ми знайшли лазівку, тому що краще витратимо гроші на нашу школу». Власник ФК «Краснодар» підкреслив, що пишається рівнем тренерів школи свого клубу і відзначив, що вже були підняті зарплати в академії та підвищення планується в майбутньому.

«А Гершковичу я грошей не дам, хоч затавруйте мене, не дам», – підкреслив Сергій Галицький і додав: «До речі, мені ще можна винести зауваження, у мене серб очолює академію, а стадіон турки будують, не патріот я, не те що вони».

За матеріалами: eurosport.ru

Читайте також: