fbpx
Політика

Путін звернувся до народу США і американських політиків

Російський президент Володимир Путін через газету The New York Times у своїй статті безпосередньо звернувся до народу США і американських політиків, виклавши російську позицію з обстановки в світі і ситуації навколо Сирії.

Президент Путін стверджує, що в Сирії хімічна зброя була застосована не урядовими військами, а діючими бойовиками: "Ніхто не сумнівається, що в Сирії був застосований отруйний газ. Однак є всі підстави вважати, що він був використаний не сирійською армією, а силами опозиції, щоб спровокувати інтервенцію в країну їх могутніх покровителів".

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Путін також підкреслив, що світовій спільноті не варто ігнорувати повідомлення про підготовку нової атаки, цього разу, проти Ізраїлю. На думку Володимира Путіна, нанесення ракетного удару США по Сирії неминуче призведе до загибелі великої кількості невинних людей і викличе поширення військового конфлікту за межі країни.

"Можливий удар США по Сирії, незважаючи на сильну протидію (цим планам) з боку багатьох країн, а також політичних і релігійних лідерів, включаючи Папу Римського, призведе до загибелі великої кількості людей, ескалації насильства, і в перспективі поширення конфлікту далеко за межі Сирії. Військовий удар також може спричинити за собою нову хвилю тероризму", – написав у своїй статті російський лідер.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Президент Росії підкреслив, що в даному випадку Росія захищає не режим Башара Асада, а дотримання норм міжнародного права.

Путін звернувся до народу США і американських політиків (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: