fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Націоналіст Михайло Волков переданий Росії

  Україна видала Росії націоналіста Михайла Волкова, якого обвинувачують у бандитизмі, вбивствах і зберіганні боєприпасів, йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті Генпрокуратури РФ .

"Задоволений запит Генеральної прокуратури РФ в Генеральну прокуратуру України про видачу громадянина РФ Михайла Волкова для притягнення до кримінальної відповідальності за вчинення злочинів, передбачених ст. 209 (бандитизм), ст. 105 ( вбивство двох і більше осіб, вчинене організованою групою, поєднане з бандитизмом, за мотивами ідеологічної та національної ненависті і ворожнечі), ст. 222 (незаконні придбання, передача, зберігання, перевезення і носіння зброї, її основних частин, боєприпасів і вибухових пристроїв, вчинені організованою групою) КК РФ", ​​- йдеться в повідомленні.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Як вважає слідство, М. Волков був учасником екстремістського співтовариства, створеного для скоєння злочинів екстремістської спрямованості, і членом стійкої озброєної групи – "Бойова організація російських націоналістів".

"У складі зазначених груп він здійснював напади на громадян, вбивства з мотивів ідеологічної та національної ненависті і ворожнечі. Крім того, будучи членом вказаної групи, він незаконно придбавав, передавав, зберігав, перевозив і носив вогнепальну зброю, її основні частини, боєприпаси і вибухові пристрої", – йдеться в прес-релізі.

За повідомленням Генпрокуратури, М. Волков переховувався від органів слідства, Басманний суд м. Москви обрав щодо нього запобіжний захід у вигляді взяття під варту. У результаті розшукових заходів 10 травня 2013 року Волков, що перебував у міжнародному розшуку, був затриманий на території України. Розглянувши запит Генпрокуратури РФ, Україна прийняла рішення про видачу Волкова до Росії. Затриманий оскаржив дане рішення, проте судові органи України залишили його в силі, а скаргу без задоволення.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

У прес -релізі наголошується, що в даний час М. Волков прийнятий від правоохоронних органів України і етапований в один зі слідчих ізоляторів ФСВП Росії.

Джерело: Інтерфакс – Україна  

Читайте також: