fbpx
Новини світу

Лайнер Costa Concordia наступного тижня почнуть знімати з мілини

Сумно відомий круїзний лайнер Costa Concordia, який близько двох років тому з вини капітана судна, неаполітанця Франческо Скеттіно сів на мілину біля узбережжя Тоскани, наступного тижня може бути знятий з мілини і відбуксований для розбирання в порт.

Планується вивести гігантське судно з крену і закріпити його на підводні платформи. Після цього планується провести ретельний огляд судна і зайнятися пошуком останків двох людей – громадянина Італії і громадянина Індії, які були на судні і досі вважаються зниклими безвісти.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

В який день почнеться операція – невідомо, передбачається, що це відбудеться в понеділок. Вся вартість операції оцінюється в $ 300 млн. До теперішнього часу під судно вже закачали 18 тисяч тонн цементу для того, щоб стабілізувати його положення і не допустити руйнування.

Нагадаємо, на минулих судових засіданнях чотири члени екіпажу корабля і представник компанії Costa Cruises вже були засуджені до тюремних термінів, а капітан Скеттіно досі знаходиться під слідством.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

У січні 2012 року лайнер Costa Concordia зазнав аварії поблизу острова Джильо біля узбережжя Тоскани. На його борту в цей час перебували понад 4,2 тисячі осіб, 32 з яких загинули.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: