fbpx
Політика

Лавров і Керрі по телефону обговорили ситуацію в Сирії

Як повідомив російський МЗС, в середу між главою МЗС РФ Сергієм Лавровим і державним секретарем США Джоном Керрі по американській ініціативі відбулася телефонна розмова. "Глави зовнішньополітичних відомств продовжили обговорення ситуації навколо Сирії, якій буде присвячена їх спеціальна зустріч у Женеві 12-13 вересня", – йдеться в повідомленні на сайті дипломатичного відомства Росії.

Представник держдепартаменту Джен Псакі від імені американської сторони повідомила, що Джон Керрі направляється до Женеви , щоб там зустрітися з міністром закордонних справ Лавровим.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

«Ми також привеземо команду експертів, щоб вони зустрілися з їх командою експертів та обговорили це. Ми хочемо почути від росіян про зміст їх ідей і оцінити, чи відповідає це нашим вимогам щодо остаточного позбавлення від хімічної зброї, що є в розпорядженні Асада», – сказала Псакі.

Нагадаємо, ситуація в Сирії перейшла в "критичну" фазу після того, як 21 серпня з’явилися інформація про те, що урядові війська нібито застосували хімічну зброю під Дамаском. Західні країни, включаючи США і Великобританію, на підставі непідтвердженої інформації від бойовиків, відкрито заговорили про можливе військове втручання в сирійський конфлікт в обхід ООН.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Лавров і Керрі по телефону обговорили ситуацію в Сирії (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: