fbpx
Новини світу

Книга Муссоліні «Третій шлях: Без демократів і комуністів» може бути заборонена в Москві

  Московська прокуратура зажадала визнати екстремістською і заборонити продаж книги лідера італійських фашистів Беніто Муссоліні.

"Прокурор Центрального адміністративного округу Москви направив до Тверського районного суду столиці позовну заяву про визнання книги екстремістською з метою включення її до Федерального списку екстремістських матеріалів", – повідомляє сайт прокуратури Москви в четвер.

Також прокурор округу вніс на адресу ТОВ "Торговий дім книги "Москва" подання з вимогою усунути виявлені порушення закону і неприпустимість подібних порушень надалі.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Крім того, керівникам книгарень: ГУП "Об’єднаний центр "Московський будинок книги" і ТОВ Торговий дім "Бібліо -Глобус" оголошено застереження про неприпустимість порушень закону.

Раніше прокуратура ЦАО провела перевірку за фактом реалізації в магазині – ТОВ Торговий дім книги "Москва" книги Б. Муссоліні "Третій шлях: Без демократів і комуністів". 

"Встановлено, що дане друковане видання, автор якого є лідером і засновником національної фашистської партії, в даний час знаходиться у вільному цивільному обороті і продається в книжковому магазині", – наголошується в повідомленні.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

При цьому, підкреслили в прокуратурі, Федеральним законом "Про протидію екстремістській діяльності "праці керівників фашистської партії Італії, яким і був Б. Муссоліні, вже визнані екстремістськими матеріалами і проведення відповідних досліджень, зокрема психолого – лінгвістичних для даних друкованих матеріалів, не потрібне.

Розгляд актів прокурорського реагування та усунення порушень поставлено прокуратурою на контроль.

Джерело: Інтерфакс – Україна 

Читайте також: