fbpx
Новини світу

РПЦ має намір боротися з алкоголізмом і виховувати народ у дусі тверезості

Про те, що алкоголізм є причиною багатьох бід відомо всім. Надмірне захоплення алкоголем може стати справжньою проблемою, яка негативним чином відбивається на житті не тільки конкретної людини, але і всього суспільства. Російська православна церква виступає з пропозицією відроджувати в суспільній свідомості ставлення до тверезості як моральної цінності.

У РПЦ навіть розробили проект концепції за утвердженням тверезості і профілактики алкоголізму, який винесений на загальноцерковне обговорення. Заступник керуючого справами Московської патріархії архімандрит Сава вважає алкоголізм однією з найстрашніших хвороб сучасного суспільства, причому не тільки в Росії, але і в інших країнах. У розробленому РПЦ проекті концепції за утвердженням тверезості і профілактики алкоголізму сказано, що «утвердження тверезості як вид соціального служіння Церкви включає в себе профілактику алкоголізму, а також реабілітацію та реадаптацію осіб, які страждають алкогольною залежністю».

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Пропонується врахувати вже наявний історичний досвід виховання народу в дусі тверезості. Крім того, пропонується створювати в єпархіях підрозділи, які займатимуться питаннями профілактики алкоголізму та утвердженням тверезості. Не виключено, що при церковних парафіях будуть створені суспільства і громади тверезості, клуби та школи тверезості тощо.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: