fbpx
Міжнародна економіка

Аеропорт “Домодєдово” розкрив власника

З точки зору структури власності і за ступенем публічності, з трьох аеропортів Московського авіавузла (МАУ), тільки «Домодєдово» залишається закритим. Раніше, кінцеві власники аеропорту не афішувалися. Сьогодні, 12 вересня, представники столичного аеропорту «Домодєдово» повідомили, що кінцевим власником підприємств, які здійснюють свою діяльність в аеропорту, є Дмитро Каменщик.

Раніше, Мінекономрозвитку РФ був підготовлений законопроект, відповідно до якого власнику більше 1% акцій або паїв стратегічно значущих об’єктів транспортної інфраструктури, необхідно раз на квартал розкривати для компанії інформацію про себе. До даних об’єктів міністерство віднесло аеропорти, відкриті для повітряних суден, що виконують міжнародні перевезення.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

«Керівництво Росії має намір вносити значні інвестиції в розвиток Московського авіавузла, тому важливим представляється наступне: учасники проектів з наземної інфраструктури знаходяться в російській юрисдикції, і кінцеві власники об’єктів відомі. Зі справедливістю таких умов ми згодні. У зв’язку з цим, вважаємо за доцільне повідомити, що підприємства, які здійснюють аеропортову діяльність у «Домодєдово» знаходяться в російській юрисдикції та їх власником є ​​громадянин РФ Дмитро Каменяр», – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

”Домодєдово" продадуть? (Відео):

 

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: