fbpx
Новини світу

Депутати з Бразилії відвідають Росію для зустрічі зі Сноуденом

 Депутати бразильського парламенту планують відвідати Росію для того, щоб зустрітися з Едвардом Сноуденом і отримати від нього свідчення. Відповідне повідомлення було поширене прес -службою нижньої палати парламенту Бразилії.

Наскільки відомо, прохання про зустріч зі Сноуденом буде передане Москві по дипломатичних каналах.

Повідомляється, що бразильський парламент сформує спеціальну комісію, яка і відправиться до Росії. Ініціатором даної ідеї виступив депутат Іван Валенте.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

За його словами, Сноуден відповідає за розкриття однієї з найбільших в історії схем шпигунства, а інформація, розкрита їм, дуже серйозна, оскільки демонструє вразливість мільйонів громадян Бразилії. Він зазначив, що перед комісією стоїть завдання – з’ясувати, як працюють програми, використовувані американцями.

Раніше, ЗМІ опублікували дані Сноудена, в яких йшлося про те, що американські спецслужби стежили за листуванням президентів Бразилії та Мексики. Пізніше стало відомо, що однією з головних цілей американців була бразильська нафтова компанія Petrobras. До всього іншого, АНБ перехоплювало переговори і повідомлення звичайних громадян Бразилії.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: