fbpx
Спорт

Євробаскет-2013. Україна програла Латвії. «Програвати треба вміти, треба вміти вибиратися з цієї ями», – заявив Майк Фрателло

 Збірна України з баскетболу сьогодні стартувала у другому груповому етапі Євробаскету – 2013. Свій перший поєдинок збірна України програла Латвії з рахунком 51:85.

 Загалом, почався другий етап Євробаскету для української збірної, м’яко кажучи, неприємно. Після історичного виступу в першому груповому етапі на чемпіонаті Європи з баскетболу від української збірної, чесно кажучи, незрозуміло що чекати далі. Майк Фрателло створив боєздатний колектив, який може і, головне, вміє вирішувати поставлені високі завдання. Якщо Україна і не проб’ється в наступний етап Євробаскету, навряд чи хтось буде критикувати команду та її тренера, оскільки національна збірна і так вже показала блискучий результат, якого ніхто не очікував.

 Україна опинилася серед 12 найсильніших команд Європи і це, без сумніву, зовсім інший рівень, ніж перший груповий етап, і дуже хороший досвід, отримавши який, команда стає тільки сильнішою. Сьогодні збірна Латвії показала, що збірній України є куди рости, і що у команди є помилки, над якими треба працювати.

 Поразку від збірної Латвії прокоментував тренер української збірної Майк Фрателло, який привітав Латвію з перемогою, підкресливши, що сьогоднішній суперник збірної України – це «добре навчена команда, яка працює, як єдиний механізм». Майк Фрателло відзначив, що програш у 30 очок – це не стиль збірної України. «Все йшло, як сніжний ком. Промахнулися один раз під кільця, вони забили. Промахнулися ще раз – вони забили важкий триочковий. Ми не змогли повернути контроль над грою, не було моменту, коли нам здавалося, що ми повернемося», – зазначив Майк Фрателло.

 Сьогоднішня поразка, за словами головного тренера української збірної, це досвід. «Програвати треба вміти, треба вміти вибиратися з цієї ями. Сьогодні ми не поверталися, у нас не було відчуття, що ми виберемося. Сподіваюся, це нам згодиться», – підкреслив Майк Фрателло і, кажучи про наступного суперника збірної України – збірної Сербії – зазначив наступне: «Сербія в будь-якому випадку сильна команда, світового класу. Нам потрібно готуватися і виправляти помилки».

 За матеріалами: isport.ua

Читайте також: