fbpx
Суспільство

Російське посольство заборонило виставку Ольги Тобрелутс у Римі через закон про заборону гей-пропаганди

 За словами російської художниці Ольги Тобрелутс, посольство РФ і Італії відмовило їй в організації виставки в Римі. Представники дипмісії, коментуючи заборону, пояснили, що вони «не можуть розділити художній погляд і естетичний зміст творів Ольги Тобрелутс у зв’язку з прийнятим в Росії законом про пропаганду». Про те, які саме роботи російської художниці підпадають під закон про заборону гей-пропаганди, не уточнюється, проте відомо, що Ольга Тобрелутс часто зображує оголену чоловічу натуру.

Читайте також:  Мобілізація від 25 років: до ТЦК почнуть викликати чоловіків

 Сама художниця категорично не згодна з думкою представників посольства, так як «зображення чоловіків жінкою не може вважатися гомопропагандою». Італійські куратори також вельми здивовані відповіддю російського посольства. Вони направили запит начальнику з питань культури, в якому просять докладно пояснити причини відмови.

 Художниця Ольга Тобрелутс відома своїми масштабними відеоінсталяціями і роботами в галузі медіа-арту. Її ілюстрації потрапляли на обкладинки таких відомих видань, як ART, ATTITUDE, Dusseldorf Hefte, The Observer Magazine та інших.

Читайте також:  Волонтери Дрогобича передали 50 автомобілів Силам оборони України (ВІДЕО)

Ольга Тобрелутс (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: