fbpx
Новини світу

Флагман Чорноморського флоту РФ крейсер «Москва» попрямував до берегів Сирії

  Флагман Чорноморського флоту Росії гвардійський ракетний крейсер "Москва", прозваний в НАТО "вбивцею авіаносців", через Гібралтарську протоку здійснив перехід з Атлантики в Середземне море і попрямував до берегів Сирії, де очолить угрупування ВМФ, повідомило "Інтерфаксу- АВН" у середу військово – дипломатичне джерело.

"Щойно крейсер "Москва" під командуванням гвардії капітана 1 рангу Сергія Тронева завершив форсування Гібралтарської протоки і вийшов на оперативний простір. У зону відповідальності середземноморського угрупування ВМФ чорноморський флагман увійшов напередодні о 23:00 за московським часом", – сказав співрозмовник агентства.

За його словами, 15-16 вересня крейсер "Москва" прибуде в призначений район східного Середземномор’я. Там він візьме на борт штаб оперативного з’єднання ВМФ, який зараз перебуває на великому протичовновому кораблі "Адмірал Пантелєєв".

Джерело відзначило, що командування походу на чолі із заступником командувача ЧФ контр-адміралом Валерієм Куликовим тримає зв’язок з Генштабом і БПК "Адмірал Пантелєєв".

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

"Озброєння та технічні засоби ракетного крейсера знаходяться в робочому стані. Екіпаж налаштований на виконання бойових завдань", – зазначив співрозмовник агентства.

Він нагадав, що в Атлантичному океані ракетники крейсера успішно відпрацювали стрільби головним ударним комплексом П -1000 "Вулкан". Саме через наявність цього озброєння російський корабель отримав в НАТО прізвисько "вбивця авіаносців". Для знищення одного авіаносця потрібно потрапляння трьох ракет "Вулкана".

Раніше повідомлялося, що замість запланованих заходів у порт Мінел (Кабо -Верде) і Сеута (Іспанія) крейсер "Москва" за наказом Генштабу попрямував в Середземне море.

РКР "Москва" вийшов з Севастополя 2 липня. У Північній Атлантиці флагман ЧФ очолив загін кораблів і суден Чорноморського, Північного та Балтійського флотів. На початку серпня корабель відвідав кубинський порт Гавана, 13 серпня – нікарагуанський порт Корінто, здійснивши перехід з Куби через Панамський канал. 27 серпня загін ВМФ відвідав венесуельський порт Ла- Гуайра.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

РКР "Москва " (проект 1164 ) побудований в 1983 році. Оснащений 16-у пусковими установками (чотири здвоєних пускових установки по кожному борту) протикорабельного комплексу П -1000 "Вулкан". Ракета комплексу 3М70 має збільшену з 550 до 700 км дальність.

У Середземному морі виконують завдання за планами оперативного командування великий протичовновий корабель "Адмирал Пантелеев" , сторожовий корабель "Неустрашимый", великі десантні кораблі "Александр Шабалин", "Адмирал Невельской", "Пересвет", "Новочеркасск" і "Минск". Середній розвідувальний корабель ССВ -21 "Приазовье" виконує спеціальне завдання Генштабу.

Джерело: Інтерфакс – Україна 

Читайте також: