fbpx
Без категорії

Українська шахістка Анна Ушеніна розпочала захист титулу з поразки

 На міжнародних змаганнях шахістів у Тайсдоу (Китай) українська шахістка Анна Ушеніна розпочала захист титулу чемпіонки світу з поразки.

 28-річна Анна Ушеніна грала білими і зазнала невдачі в поєдинку з колишньою чемпіонкою світу, 19-річною Хоу Іфань (Китай) на 41-му ході. Тепер цим суперницям належить зустрітися в четвер, 12 вересня. Цього разу українська шахістка гратиме чорними, а китайська – білими.

 Регламент змагань під егідою Міжнародної федерації шахів передбачає проведення десяти партій. Переможе та спортсменка, яка першою набере в сумі п’ять з половиною очок. У разі, якщо рахунок виявиться рівним, правилами передбачений тай-брейк.

 На даний момент в рейтингу Міжнародної федерації шахів Анна Ушеніна займає 17-е місце з 2500 пунктами, Хоу Іфань розташовується на другому місці, маючи в своєму активі 2609 пунктів.

 Титул чемпіонки світу українці Анні Ушеніній належить з 2012 року, коли вона на турнірі в Ханти-Мансійську перемогла болгарську шахістку Антоанетту Стефанову. Хоу Іфань була чемпіонкою світу в 2010 і в 2011 рр..

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: