fbpx
Політика

Сирійська криза. США можуть завдати обмежений удар по Сирії – Обама

Як заявив президент США Барак Обама у своєму телезверненні до нації, США не втручатимуться в громадянську війну в Сирії, але можуть завдати "обмежений удар". Американський президент пояснив, що можливе застосування США військової сили в Сирії у відповідь на використання хімічної зброї спрямоване проти конкретних цілей і тому буде носити обмежений характер.

"Я не пошлю війська в Сирію, удар буде обмеженим. Тільки Америка своїм обмеженим ударом може подати сигнал Асаду. Обмежений удар по Сирії може змусити диктатора Асада подумати двічі, перш ніж знову застосувати хімзброю", – пояснив американський лідер, заявивши при цьому про впевненість Вашингтона, що застосування військової сили в Сирії у відповідь на використання хімзброї відповідає інтересам американської національної безпеки.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

"Я витратив 4,5 роки на те, щоб покласти край війнам, а не розв’язувати їх", – сказав Обама і додав, що після Іраку, Афганістану він зрозумів, що ідея військових операцій не популярна в суспільстві. Президент США стверджує, що Америка не повинна бути світовим жандармом, але на цей раз події в Сирії погрожують ідеалам США, їх принципам і національній безпеці країни.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Звернення Барака Обами до американців, присвячене Сирії (відео):

За матеріалами: russian.rt.com

Читайте також: