fbpx
Новини світу

Сирійська криза. РФ передала Радбезу ООН докази використання бойовиками хімзброї – Олексій Пушков

  Хімічна зброя є у бойовиків на території Сирії і є докази її використання – вони передані для вивчення міжнародній громадськості, заявив глава комітету Держдуми з міжнародних справ Олексій Пушков, виступаючи на пленарному засіданні Держдуми в середу.

Депутати сьогодні мають намір прийняти заяву у зв’язку із загостренням ситуації навколо Сирії.

"Є підстава вважати, що вона (хімічна зброя – ІФ) є не тільки в уряду Сирії, але і у бойовиків… є підозри, що це зброя неодноразово використовувалося бойовиками", – сказав О. Пушков.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Він звернув увагу на те, що в березні цього року під Аллепо ця зброя була використана бойовиками, що, зокрема, було визнано Карлою Дель Понто, яка є членом комісії ООН з порушення прав людини в Сирії.

Говорячи про те, що Москва має у своєму розпорядженні докази використання в Сирії хімічної зброї, О. Пушков повідомив: "Щойно Росія передала ті докази, які є, в РБ ООН".

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Крім того, глава комітету заявив, що в США продовжує активно діяти партія війни. "Ця партія наполягає на масованих ударах", – сказав О. Пушков. Ці удари, додав він, можуть тривати і 60, і 90 днів, причому незважаючи на російські мирні пропозиції.

Голова комітету зазначив, що в США вже почалася кампанія з критики російських мирних пропозицій; і вже звучать скептичні заяви з боку Держдепу США.

Джерело: Інтерфакс – Україна 

Читайте також: