fbpx
Інновації

Корпорація Intel представила нове сімейство надекономічних мікропроцесорів Quark

  Найбільший виробник мікросхем у світі корпорація Intel на щорічному форумі для розробників Intel Developer Forum представила нове сімейство надекономічних мікропроцесорів Quark, призначених для компактних пристроїв нового покоління – "розумного" годинника, окулярів та інших повсякденних предметів.

Як пише Financial Times, керівництво Intel на чолі з новим гендиректором компанії Брайаном Кржанічем хоче домогтися успіху в цьому сегменті, змирившись з програшем у виробництві чіпів для смартфонів і планшетів, що розробляються переважно за проектами британської Arm Holdings.

"Тут проходить нова межа. Ці мікросхеми виводять на незвіданий рівень", – заявила президент Intel Рене Джеймс. Intel занадто пізно відреагував на бум на ринку мобільних пристроїв з сенсорним екраном, але тепер "ми цілком прагнемо не пропустити наступний бум", додала вона.

Чіпи Quark відрізняються дуже малими розмірами і вкрай низьким енергоспоживанням, що дозволяє використовувати їх в невеликих пристроях, включаючи годинники або окуляри. За словами Б. Кржаніча, нове сімейство мікросхем дозволить випускати системи в п’ять разів компактніші за процесори Atom для смартфонів і планшетів (найбільш компактних і економічних чіпів Intel), а споживання енергії буде в 10 разів меншим.

Intel пообіцяла, що в майбутньому системи на базі Quark будуть застосовуватися навіть у "розумних" медичних пігулках і перев’язувальних матеріалах. Наприклад, вони зможуть відстежувати ознаки вірусного зараження.

Першим продуктом нового сімейства стане інтегрована система – на-чіпі Quark X1000, постачання якої, як очікується, почнуться в 2014 році. Діапазон цін на нові мікросхеми та системи поки невідомий.

Джерело: Інтерфакс – Україна 

Читайте також: