fbpx
Новини світу

Росспоживнагляд поки не направляв Україні листа щодо інспектування підприємств Рошен – Микола Присяжнюк

 Україна поки не отримувала листи від Росспоживнагляду з приводу інспектування підприємств кондитерської корпорації Рошен, повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк журналістам після засідання Кабінету міністрів у середу. "Поки інструкції не надійшли, ми їх чекаємо. Сьогодні-завтра буду зустрічатися з послом Російської Федерації, будемо уточнювати це питання", – сказав він.

М. Присяжнюк також додав, що позитивним є факт початку двостороннього руху щодо залагодження даного питання.

Як повідомлялося, 10 вересня Росспоживнагляд заявив, що М. Присяжнюку направлено лист з пропозицією провести відповідні заходи, що включають документарну перевірку та інспектування підприємств кондитерської корпорації Рошен на території України, з переліком необхідної документації для проведення документарної перевірки.

Читайте також:  Україна вже отримала західну зброю з дозволом бити по території росії

Наприкінці липня Росспоживнагляд заборонив постачання до Росії шоколаду і цукерок, вироблених на чотирьох українських фабриках Рошен, через претензії до якості продукції. У середині серпня на переговорах в Москві глава російського відомства Геннадій Онищенко домовився з міністром аграрної політики і продовольства України Миколою Присяжнюком про механізм повернення кондитерської продукції Рошен на ринок Росії. Зокрема, передбачалася інспекція чотирьох українських підприємств фахівцями Росспоживнагляду. Після інспекції відомство могло допустити українську продукцію на ринок, але з контролем кожної партії.

Крім того, досягнута домовленість про те, що в Україні за безпеку продукції, яка призначена для РФ, відповідатимуть спеціально акредитовані лабораторії.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

Корпорація Рошен, один з найбільших на Україні виробників кондитерських виробів, включає в себе київську, маріупольську (Донецька обл.), кременчуцьку (Полтавська обл.) і дві вінницькі кондитерські фабрики, масломолочний комбінат "Бершадьмолоко" (Вінницька обл.), а також липецьку фабрику Рошен (РФ), кондитерську фабрику в Клайпеди (Литва) і фабрику Bonbonetti Choco (Угорщина).

Корпорація виробляє до 200 видів кондитерських виробів: шоколадні та желейні цукерки, карамель, шоколад, печиво, вафлі, бісквітні рулети і торти. Загальний обсяг виробництва досягає 410 тис. тонн продукції на рік.

Джерело: Інтерфакс – Україна 

Читайте також: