fbpx
Політика

Рибак повинен поставити на голосування у вівторок питання про проведення виборів у Києві 10 листопада – вимога «Батьківщини»

  Політична партія "Батьківщина" вимагає від голови Верховної Ради України Володимира Рибака поставити на голосування у вівторок проект постанови про призначення позачергових виборів Київського міського голови і депутатів Київської міської ради 10 листопада 2013 року.

"Перевірити ще раз себе особисто, Януковича, власну партію і всю опозицію Володимир Васильович (Рибак – ІФ) може у вівторок, поставивши на голосування ще один проект постанови про призначення позачергових виборів Київського міського голови і депутатів Київської міської ради 10 листопада 2013 року, поданий народними депутатами з фракції "Батьківщина" Юрієм Одарченком та Олександром Чорноволенком. І це не пропозиція, а наша вимога", – підкреслюється в заяві "Батьківщини", оприлюдненійна сайті політсили в середу.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

У партії нагадали, що парламент за ініціативою опозиції вже тричі голосував за призначення виборів у столиці України, проте жодного разу не набрав необхідної кількості голосів через позицію фракції Партії регіонів.

"Як перший помічник Януковича по роботі з парламентом, Володимир Васильович не може не знати, що єдиною причиною, через яку Рада, включаючи її голови, не виконує свого конституційного обов’язку щодо призначення виборів мера Києва й Київської міської ради, є позиція президента і почесного лідера Партії регіонів, який забороняє своїм однопартійцям голосувати за таку постанову. Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов всупереч Конституції днями прямо заявив, що столичні вибори переносяться на 2015 рік", – говоритися в заяві "Батьківщини".

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

У партії зазначили, що опозиція робить все можливе для призначення виборів у Києві, проте "доля цього питання – в руках Януковича, і якщо пан Рибак дійсно хоче виборів у Києві, то у нього для цього тільки одна дорога – та, що веде в Межигір’я, бо саме там заховано вкрадене у киян право обирати собі владу".

Джерело: Інтерфакс – Україна  

Читайте також: