fbpx
Суспільство

З території Києво-Печерської лаври не виселять музеї – Бригинець

Член парламентської фракції «Батьківщина» Олександр Бригинець повідомив, що Міністерство культури України запевнило його, що у них немає планів з виселення музеїв з території Києво – Печерської лаври. За його словами, він приймає запевнення міністра Новохатька, оскільки відомство і саме повинно розуміти, що альтернативних приміщень, в яких могли розміститися ці музеї, просто немає.

Олександр Бригинець нагадав, що ще в серпня 2013 року Кабінет міністрів доручив Мінкульту та КМДА опрацювати питання відповідності експозиції виставок і музеїв, які розташовані на території Києво – Печерської лаври, статутній діяльності заповідника.

Читайте також:  РПЦ в Україні оголосило війну Румунській православній церкві

Депутат звернув увагу на те, що питання виселення музеїв обговорювалося 10 вересня і на засіданні Комітету парламенту з питань культури і духовності, після чого Попову і Новохатьку направили звернення Комітету про неприпустимість виселення закладів культури.

«З моєї ініціативи аналогічне звернення від Комітету було направлено і на адресу прем’єр -міністра України Азарова. Адже я розумію, що в разі виселення музеїв в інтересах елітної релігійної громади, Міністерство буде приймати це рішення не за своєю волею, а за вказівкою Азарова чи Януковича», – написав він.

Читайте також: