fbpx
Новини світу

Північна Корея пообіцяла підтримати Сирію

 Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин привітав сирійського президента Башара Асада з Днем ​​народження. У своєму привітанні Кім Чен Ин побажав сирійському колезі нових успіхів, а також пообіцяв надавати підтримку.

 У привітанні сказано, що народ Північної Кореї «буде незмінно надавати підтримку і виражати солідарність з народом і урядом Сирії, які зараз ведуть справедливу боротьбу на захист безпеки та суверенітету своєї країни».

 Крім того, північнокорейський лідер побажав Башару Асаду «нових успіхів у його відповідальній діяльності і доброго здоров’я», а також висловив впевненість у тому, що «довгострокові відносини співпраці і дружби, які склалися між Північною Кореєю і Сирією, будуть розвиватися і в майбутньому».

 Нагадаємо, що Башару Асаду 11 вересня 2013 виповнилося 48 років. Деякі західні ЗМІ іронізують, що президент Сирії отримав в якості «подарунка» від західних країн, в першу чергу від Сполучених Штатів, рішення відкласти нанесення військового удару по території Сирії.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 Варто відзначити, що в Сирії громадянська війна триває ще з березня 2011 року. Урядовим військам зараз протистоять озброєні представники опозиції, в чиїх лавах перебувають і бойовики. За інформацією ООН, за час війни в Сирії жертвами конфлікту стало понад 100 тисяч осіб, а понад 2 -а мільйони сирійців були змушені виїхати з країни.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 Додамо, що ескалація сирійського конфлікту відбулася після передбачуваної хімічної атаки в районі Дамаска 21 серпня 2013. Повідомляється, що в результаті цієї атаки загинуло понад 1400 осіб. США, Великобританія і Франція, посилаючись на дані своїх розвідок, поклали відповідальність за цю атаку на Башара Асада. Незважаючи на це, сирійська влада все заперечує, звинувачуючи в цій провокації опозиціонерів.

 За матеріалами: ruvr.ru

Читайте також: