fbpx
Економіка

ЦВК назвав необгрунтованими звинувачення Рахункової палати у розтраті державних коштів

 Центральна виборча комісія України вважає упередженими і безпідставними звинувачення Рахункової палати про неефективне використання коштів на виборах. Про це повідомляє прес-служба ЦВК.

 «При детальному аналізі так званих фактів, наведених Рахунковою палатою, складається враження, що головним завданням для себе ця поважна установа визначила знайти черговий предмет для критики», – йдеться в повідомленні.

 Також у ЦВК вважають необгрунтованими звинувачення в перевитраті майже 7,5 млн грн, оскільки планування коштів на проведення виборів здійснювалося ще до утворення виборчих дільниць і висунення кандидатів у депутати. Але особливо дивними, на думку ЦВК, виглядають претензії Рахункової палати щодо неефективного використання 955,3 млн грн, виділених на встановлення системи відеоспостереження на парламентських виборах 2012 року.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

 «ЦВК не була ініціатором впровадження системи відеоспостереження, а лише виконувала прийняті урядом законодавчих актів на виконання закону України… Очевидно, Рахунковій палаті було б доречніше висловлювати експертну думку щодо доцільності окремих законів на етапі їх прийняття, а не звинувачувати правозастосовний орган, який є лише виконавцем волі законодавця», – заявили в комісії.

Читайте також: