fbpx
Політика

Путін «Питання передачі сирійської хімзброї під міжнародний контроль обговорювалося з Обамою»

Президент Росії Володимир Путін визнав, що на його зустрічі з американським колегою Бараком Обамою на саміті G20 в Санкт – Петербурзі була досягнута домовленість про активізацію питання постановки хімічної зброї Сирії під міжнародний контроль.

«Відомо добре, що Сирія володіє певним арсеналом хімічної зброї, і сирійці завжди розглядали це як альтернативу ядерній зброї Ізраїлю. Позиція Росії з цього питання добре відома: ми проти поширення засобів масового знищення взагалі, будь-яких  і хімічної зброї , і ядерної», – заявив глава держави, відповідаючи на запитання журналістів.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

За словами російського президента, питання постановки хімічної зброї Сирії під міжнародний контроль обговорювалося вже багато разів і експертами, і політиками.

«Повторюю, цю тему ми теж обговорювали з президентом Сполучених Штатів на полях «двадцятки». Ми домовилися, що ми актуалізуємо цю роботу, інтенсифікуємо її і доручимо держсекретареві (США) і міністру закордонних справ Росії відповідно вступити в контакт і разом спробувати просунути рішення цього питання», – зазначив Путін.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

Нагадаємо, Путін і Обама в рамках саміту G20 провели бесіду віч-на-віч .

Путін: «Питання передачі сирійської хімзброї під міжнародний контроль обговорювалося з Обамою» (відео):

За матеріалами: russian.rt.com

Читайте також: