fbpx
Спорт

Відбір на ЧС-2014. Україна-Англія. Українці та англійці грають внічию

  Говорити про важливість матчу відбору на чемпіонат світу 2014 року Україна – Англія не варто – будь-який пересічний вболівальник знає , яка ситуація склалася в групі.

У даний момент відразу кілька команд борються за пряму путівку до Бразилії, а також за друге місце, і останні тури подарують нам прекрасний футбол. Матч у Києві став тому підтвердженням.

У першому таймі ми побачили рівний футбол двох хороших команд. Особливо виділити одну з них не можна , тому що обидві збірні і помилялися, і проводили хороші атаки, і мали свої моменти. Фоменко зміг здивувати суперника, виставивши одразу трьох флангових гравців – Гусєва, Ярмоленка і Коноплянку. Як багато хто і припускалв, більшість атак українців будувалися через лівий фланг, де вінгер «Дніпра» на швидкості обігравав своїх суперників. Збірна України похвалилася кількома хорошими діагоналями, які несли в собі небезпеку. Англійці ж відповідали хорошим пресингом і своїм фланговими атаками. В кінці першого тайму матчу Україна – Англія Едмар мало не привіз гол у власні ворота, невдало обрізавши в центрі поля. У результаті на перерву команди пішли за нічийного рахунку.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 Другий тайм матчу Україна – Англія виявився не гіршим за перший. Українці почали його активніше, з перших хвилин взявши м’яч під свій контроль. Англійці ж вичікували помилки суперника, щоб зіграти на контратаках. В черговий раз левова частка атак збірної України проходила через фланг Євгена Коноплянки, який сьогодні був чи не найкращим гравцем матчу. Слід також відзначити арбітра зустрічі Педро Проенса, який відсудив на вельми високому рівні. Значно підсилив атаку українців вихід Безуса, який додав підопічним Фоменка швидкості і креативності. Небезпечний момент був у господарів поля на 71-й хвилині, коли суддя призначив штрафний на самій лінії штрафного. Однак після удару Коноплянки м’яч влучив у захисника англійців, і полетів на кутовий. Мав шанс забити і Федецький, але після подачі кутового він пробив дуже слабо, туди, де стояв Харт. Під кінець матчу українці притиснули суперника до воріт в надії забити гол і виграти цей матч, проте збірна Англії дуже добре грала в захисті. На останніх хвилинах англійці могли забити, але, на щастя, після удару Лемпарда м’яч пролетів поруч зі штангою.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Поєдинок Україна – Англія завершився внічию 0:0. Таким чином, збірна Англії набрала 16 очок, зайнявши перше місце у групі "H". Українці ж мають у своєму активі 15 очок, стільки ж і у збірної Чорногорії. Тепер доля путівок до Бразилії вирішиться для збірної України у двох останніх матчах – проти Польщі та Сан-Марино.

Зараз група "H" виглядає так:

Сборная і в н п з п о
1  Англія 8 4 4 0 25  3 16
2  Україна 8 4 3 1 19  4 15
3  Чорногорія 8 4 3 1 15  8 15
4  Польща 7 2 4 1 13  8 10
5  Молдова 8 1 2 5 4 15  5
6  Сан Марино 7 0 0 7 0 38  0

  Фото: Getty Images

Читайте також: