fbpx
Політика

Президент Обама запропонував сенаторам відкласти голосування щодо Сирії

Президент Сполучених Штатів Барак Обама провів закриту зустріч з сенаторами, на якій запропонував відкласти голосування щодо схвалення військового втручання в Сирію до розгляду можливого дипломатичного вирішення конфлікту.

Раніше Російська Федерація запропонувала передати під міжнародний контроль хімічну зброю, що зберігається в Сирії, і Вашингтон погодився розглянути цю пропозицію. Американські засоби масової інформації повідомили, що спічрайтери президента Обами в терміновому порядку внесли корективи в текст його виступу, в якому він вирішив звернутися до нації і зробити заяву щодо Сирії.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Трохи раніше з’явилося повідомлення, що екстрена нарада Ради Безпеки ООН щодо Сирії, скликана за пропозицією Росії, була також відкладена на невизначений термін.

Нагадаємо, у понеділок глава МЗС Росії Сергій Лавров повідомив, що Москва закликала Дамаск приєднатися до Організації з заборони хімічної зброї та отримала згоду. Влада Сирії заявила, що виступає за постановку під міжнародний контроль місць зберігання хімічної зброї.

Читайте також:  Чому Ватикан ігнорує доктрину про «священну війну» РПЦ та Кремля?

Президент Обама запропонував сенаторам відкласти голосування щодо Сирії (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: