fbpx
Політика

Сирійська проблема. Джон Керрі та Сергій Лавров зустрінуться в четвер в Швейцарії

  Зустріч міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова і держсекретаря США Джона Керрі щодо сирійської проблеми відбудеться у четвер в Швейцарії, передає телерадіокорпорація Бі -бі -сі з посиланням на Білий дім.

Раніше російський МЗС повідомив, що метою особистої зустрічі буде обговорення ініціативи про постановку під міжнародний контроль сирійської хімічної зброї.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

У вівторок увечері відбулася телефонна розмова С.Лаврова і Дж.Керрі.

"Міністр і держсекретар домовилися продовжити контакти, включаючи можливість проведення в найближчі дні особистої зустрічі з метою предметного обговорення шляхів реалізації ініціативи про постановку під міжнародний контроль сирійської хімзброї", – повідомив МЗС РФ.

Тим часом, представники США, Великобританії та Франції проводять переговори для складання проекту резолюції Ради Безпеки ООН з хімзброї в Сирії.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

Заплановане засідання Радбезу, скликання якого ініціювала Росія, було скасовано на прохання російської ж сторони. За повідомленням нинішнього голови Радбезу, постійного представника в ООН від Австралії, рішення про скасування було прийнято для проведення подальших консультацій.

Джерело: Інтерфакс – Україна 

Читайте також: