fbpx
Інновації

В Україні будується завод з виробництва ядерного палива

 У понеділок, 9 вересня, в Україні на будівельному майданчику заводу, на якому планується виробництво ядерного палива, почалися роботи. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості країни Едуард Ставицький. Відзначимо, що завод розташований в місті Смоліне Кіровоградської області.

 «Щодо ядерної енергетики хочу заявити, що з понеділка на будівельному майданчику майбутнього заводу почалися роботи», – заявив Ставицький.

 Нагадаємо, що в планах завершити будівництво до 2015 року. Очікується, що на повну потужність завод зможе вийти до 2020-го року. За попередніми підрахунками, підприємство зможе виробляти близько 800 теплових збірок на рік, так забезпечивши на всі 100 відсотків енергоблоки АЕС з реакторами типу ВВЕР-1000 паливом місцевого виробництва.

 Загальна вартість проекту оцінюється  2,36 мільярда гривень. Ще більше мільярда гривень підуть на закупівлю технологій виробництва ядерного палива. Зазначимо, що 225 750 000 гривень збираються вкласти в саме селище Смоліне, на території якого і буде розташовуватися новий завод.

 За матеріалами: korrespondent.net

Читайте також: