fbpx
Новини світу

Apple представила нові iPhone

 Сьогодні, 10 вересня, компанія Apple провела свою презентацію, в ході якої були показані нові смартфони компанії. Слід відразу ж зазначити, що цього року, вперше за свою історію, компанія представила відразу два смартфони, а не один як раніше.

Примітно, що під час презентації було сказано, що модель попереднього року – iPhone 5 – більше не буде продаватися, хоча раніше моделі попереднього покоління ставали дешевшими. На презентації підкреслили, що це пов’язано з презентацією одразу двох смартфонів.

Так, новий iPhone 5c, який довгий час називали «бюджетним» iPhone, став свого роду заміною iPhone 5. Технічні характеристики iPhone 5с в цілому ідентичні з iPhone 5. Відмінність лише в тому, що трохи покращилася якість фронтальної камери, а також збільшилася ємність акумулятора. При цьому точних цифр компанія наводити не стала.

Головна відмінність між iPhone 5c і iPhone 5 полягає в тому, що представлена ​​сьогодні модель виконана з пластика (якщо бути точнішими, то полікарбонату) і доступна відразу в декількох кольорах, в тоді як представлений минулого року iPhone 5 мав алюмінієвий корпус і був доступний лише в чорному і білому кольорі. Серед доступних кольорів будуть білий, рожевий, блакитний, салатовий і жовтий.

Що ж до вартості апарату, то вона багатьох здивувала. Останнім часом хоч і ходили чутки про те, що апарат не буде занадто дешевим, але мало хто очікував, що вартість iPhone 5c буде дорівнювати 549 доларам за версію з 16 Гб пам’яті і 649 доларам за версію з 32 гб пам’яті.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

Відразу після цього був показаний, так би мовити, флагман компанії – iPhone 5s. Дана модель почасти зберегла дизайн моделі минулого року, але при цьому обзавелася кращими характеристиками. Зокрема, iPhone 5s буде доступний відразу в трьох кольорах – сірому з чорними вставками, золотому з білими вставками і сріблястому з білими вставками. Корпус смартфона виконаний з алюмінію, як і у торішньої моделі.

iPhone 5s отримав процесор нового покоління – A7. В Apple стверджують, що це перший 64-бітний процесор в смартфоні. При цьому було зазначено, що нова версія iOS також підтримує 64- бітний режим. Було сказано про те, що процесор A7 в два рази швидший за свого попередника. Вбудований GPU підтримує стандарт OpenGL ES 3.0.

Крім того, новинка отримала співпроцесор аналізу руху M7. Він замінює собою акселерометр, компас і гіроскоп. Завдяки його наявності, смартфон зможе визначити, чим зайнятий власник – біг, ходьба або керування автомобілем.

За заявою Apple, iPhone 5s здатний пропрацювати близько 10 годин в режимі розмови (3G) і стільки ж при роботі в мережах LTE, Wi – Fi або перегляді відео. Музику смартфон здатний програвати протягом 40 годин, а в режимі очікування він пропрацює 250 годин.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Основна камера iPhone 5s отримала новий об’єктив з п’яти лінз, діафрагму F/2.2, подвійний світлодіодний спалах і збільшений сенсор. Як зазначили в компанії, чим більший фізичний розмір пікселів, тим краща якість зображення. Саме на цьому вони і зробили акцент, підкресливши, що не мають наміру гнатися за кількістю мегапікселів у камерах. Розмір окремих пікселів тепер 1,5 мікрони. Отримала камера і нові фільтри, і режими зйомки. Зокрема, смартфон може знімати панорами з роздільною здатністю 28 мегапікселів і записувати відео в режимі сповільненої зйомки з частотою 120 кадрів в секунду в дозволі HD.

Як і очікувалося, iPhone 5s отримав сканер відбитків пальців, який здатний розпізнавати палець власника під будь-яким кутом. Він вбудований у клавішу Home і захищений сапфіровим склом. Відразу ж було сказано про те, що відбитки пальців не передаються на сервера Apple і зберігаються в зашифрованому вигляді на самому смартфоні.

iPhone 5s з 16 Гб пам’яті обійдеться в 649 доларів, з 32 Гб – в 749 доларів, а з 64 Гб – в 849 доларів.

Реклама iPhone 5s (відео):

Реклама iPhone 5c (відео):

Читайте також: