fbpx
Економіка

Єфремов: Україна має намір скоротити закупівлі російського газу до 10 мільярдів кубометрів

У найближчі роки Україна має намір скоротити закупівлі російського газу до 10 мільярдів кубометрів. У першу чергу це пов’язано з тим, що блакитне паливо з Росії обходиться дуже дорого і б’є по економіці України. Про це на прес-конференції в Луганську заявив лідер парламентської фракції «Партії регіонів» Олександр Єфремов.

«Коли з Росією був підписаний договір про ціну на газ, ми були в опозиції. Нам говорили, це тимчасово, ви прийдете до влади, і все повернеться на круги своя. Потім Російська Федерація про це забула», – розповів регіонал.

Та й цінова політика «Газпрому», вважає Олександр Єфремов, щодо української держави несправедлива. Враховуючи це, Україна вже скоротила споживання російського газу з 41 мільярда кубометрів до 27. Надалі планується закупівлі блакитного палива з Росії звести до мінімуму – 10 мільярдів кубометрів на рік.

Варто відзначити, що згідно з підписаними у 2009 році контрактам між «Нафтогазом» і «Газпромом» Україна зобов’язалася щорічно імпортувати з Росії 52 мільярди кубів газу. Однак через нереально високу ціну на блакитне паливо українська сторона останні кілька років свідомо почала скорочувати закупівлі російського газу. Так, торік «Нафтогаз» імпортував з Росії всього 27 мільярдів кубометрів газу.

За матеріалами: ostro.org

Читайте також: