У Єкатеринбурзі вилучили ікони Ройзмана

Новообраний мер Єкатеринбурга Євген Ройзман написав у своєму Twitter, що поліцейські сьогодні вранці безпідставно вилучили ікони з реставраційного відділення в єкатеринбурзькому художньому училищі імені Івана Шадра.

Співробітники свердловського обласного управління МВС пояснили, що в навчальному закладі проходять слідчі заходи щодо так званої «справи про зникнення ікон». Вилучити ікони і відправити їх на експертизу зажадав регіональний Мінкульт, уточнили в МВС. Сам мер Єкатеринбурга стверджує, що це його ікони, експертиза їм не потрібна, тому що вони жодним чином не торкаються вищевказаної справи.

У ГУ МВС зазначили, що Ройзман спробував перешкодити законним діям поліції. Найближчим часом він буде викликаний на допит, причому час проведення допиту з мером Єкатеринбурга попередньо погодили, уточнили співробітники правоохоронних органів.

Related Post

Нагадаємо, Євген Ройтман був висунутий як кандидат на пост мера Єкатеринбурга від партії «Громадянська платформа» Михайла Прохорова. На виборах, що відбулися 8 вересня, він здобув перемогу.

Обшук в училищі Шадра (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Leave a Comment