Мінюст України підвів підсумки 2020 року

Міністр юстиції Денис Малюська розповів про досягнення відомства протягом року.

«На фоні стрімкого поширення у світі та в Україні зокрема коронавірусу, нам вдалося не допустити масового поширення цієї хвороби у місцях попереднього ув’язнення та установах виконання покарань. Якщо в ув’язненого з’являються симптоми коронавірусу – його відвозять до медичного закладу, де він проходить ПЛР-тестування. Якщо в результаті підтверджується COVID-19 – контактні особи захворілого теж проходять таке тестування», – зазначив він.

Також Малюська відзначив впровадження та наповнення Єдиного реєстру осіб, узятих під варту та засуджених, а також експериментальний проект платної послуги з надання поліпшених побутових умов у СІЗО.

Related Post

«инний підхід до управління установами виконання покарань не є системним, а переважно орієнтований на реагування, коли «щось трапляється» в окремих установах. Це призводить до прийняття «епізодичних» управлінських рішень, замість регулярних системних рішень, які засновані на чітких показниках. Новий же механізм комплексної оцінки успішності установ складається з інструментів оцінки та цифрової аналітичної карти виправних колоній та СІЗО. Цей інструментарій допоможе Міністерству юстиції регулярно відстежувати прогрес установ виконання покарань у таких сферах діяльності, як фінанси, кадрове забезпечення, безпека/режим, соціально-виховна робота, матеріальні умови тримання, права людини, охорона здоров’я, державне підприємство установи виконання покарань», – зазначила у свою чергу заступник міністра юстиції Олена Висоцька.

Також мимало протягом року вдалося зробити і в сфері примусового виконання рішень.

Leave a Comment